8-daagse fietsvakantie langs de Loire

Fietsen langs de rustige middenloop van Frankrijk's mooiste rivier, gezinsvakantie langs ingerichte tenten.

Fietsen en kamperen in gereedstaande tenten langs de rivier de Loire
Overdag heerlijke niet te lange fietstochten. Na aankomst staat je bagage klaar in een ingerichte tent. Op kleinschalige campings zit je dan met je 'pieds dans l'eau' of geniet je van het uitzicht op de Loirevalei. De middenloop van de rivier voert je door landelijk Frankrijk en je ervaart hier niets van de hectische druk verder stroomopwaarts. Kindvriendelijke ' voies vertes', kleine jaagpaden en stille landweggetjes laten je kennis maken met prachtige dorpjes, stadjes en ja, ook kastelen. De natuurlijke loop die de rivier hier heeft zorgt voor mooie strandjes en die kun je ook een dagje vanuit de kano bewonderen. 

 

8-daagse fietsvakantie langs de Loire

reistype: 8-daagse rondgaande fietstrektocht met 2 dagafstanden van 25 - 30 kilometer
campings: Domaine Du Bourg, Les Gerolles en Alexis
leeftijd: Alle leeftijden, vanaf 6 jaar, zelfstandig op de fiets, vanaf 4 jaar, op derdewiel aan de ouderfiets.
opm: Reisperiode: 24 Juni t/m 2september
Start op zondag.

Deze fietstrektocht laat zich uitstekend combineren met een extra week in een standplaatstent op wijndomein "la Domaine d Ainay" of Moulin de Piot. Van daaruit kunt u nog een van de vele fiets-, wandel- of kanotochten gaan maken in een straal van 30 kilometer en/of nog een aantal bezienswaardigheden gaan bezoeken. Of eindelijk dat mooie boek uitlezen.

Van dag tot dag

 

dag 1

Aankomst bij Camping Chateau de Satenot. Jullie worden in de namiddag verwacht, wanneer je vanaf ca. 16.00 uur de ingerichte tent tot je beschikking hebt. Even lekker bijkomen, genieten van het uitzicht of verkoeling zoeken bij de vijver?

Op Camping Chateau de Satenot kunt u overigens ook voor een of meerder weken een geheel ingerichte standplaatstent boeken.

Overnachting in Ternant, Camping Chateau de Satenot.

dag 2 

Vandaag daal je af naar de Loire, waar je in het plaatsje Bourbon-Lancy kampeert. Onderweg is genoeg te beleven en moet je ook nog even een stevige klim trotseren vanaf Maltat. Het stadje Bourbon-Lancy met een fraai oud centrum, kasteel en kuuroord is een uiterst aangename plek. Fietstocht: 27,5 km, 230 m stijgen en 370 m dalen.

Overnachting in Bourbon-Lancy, Camping Du Breuil.

dag 3 

Door de ligging van de camping direct aan het water en het gezellige plaatsje Diou, nodigt de dag van vandaag uit om het eens rustig aan te doen. Ook een kanotocht op de Loire is mogelijk.
Maar op de fiets kun je ook makkelijk naar het dierenpark annex (klein) avonturenpark 'Le Pal'. Een heerlijk dagje uit en ook nog (niet te ver) fietsen!
Fietstocht le Pal, ca. 25 km heen en terug, totaal ca. 100 m stijgen en dalen.

Overnachting in Bourbon-Lancy, Camping Du Breuil.

dag 4 

Via de brede en glooiende Loire-vallei ga je weer richting Gannay-sur-Loire. De makkelijkste route is vrijwel vlak en volgt over grote afstanden het jaagpad langs het "Canal Lateral à la Loire". Afwisselend landschap met bossages, meertjes, een enkel dorpje en goede kans om vogels te zien. Onder andere de opvallende hop kun je hier tegenkomen. Suggesties om te bezoeken; Musée rural de la Bourbonnaise in Beaulon, chateau Paray le Fresil, chateau Saint Martin des Lais.
Fietstocht: ca. 30 km, 50 m stijgen en dalen.

Overnachting in Gannay-su-Loire, Camping Domaine du Bourg.

dag 5 

Meer dan genoeg te doen vanaf Camping Domaine du Bourg vandaag. Natuurlijk kun je een dagje luieren bij het zwembad of bij de Loire, maar je kunt ook nog een keer op de fiets springen. Een aanrader is dan om het Canal lateral over het onverharde jaagpad te vervolgen tot aan het mooie stadje Decize, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Langs de oostelijke oever van de Loire fiets je over hobbelige landweggetjes langs een fraai natuurreservaat om bij Ganay de rivier weer over te steken naar de camping.
De camping organiseert verder ook kanotochten.
Fietstocht: 48 km, 90 m stijgen en dalen.

Overnachting in Gannay-su-Loire, Camping Domaine de Bourg.

dag 6 

Vanaf Ganay-sur-Loire steek je via de grote brug de rivier over. Over slingerweggetjes verlaat je nu het Loire-dal om de heuvels op te zoeken. Vandaag zullen jullie dus moeten klimmen. Vooral het eerste stukje het dal uit is het even steil, daarna valt het gelukkig mee. Via hellingen met afwisselend velden, houtwallen (bocages) en stukjes bos bereik je het kleine dorpje Saint-Seine. Op het einde is nog een venijnig klimmetje, maar je kunt ook de camping bellen of ze jullie (tegen kleine vergoeding) komen ophalen.
Fietstocht: ca. 25 km, 250 m stijgen, 50 m dalen.

Overnachting in Ternant, Camping Chateau de Satenot.

dag 7 

In de omgeving zijn op korte fietsafstand diverse leuke dingen te doen:
- Richting het dorp Ternant (12 km retour) is een zeer bezienswaardig kerkje: Triptyque, waar een audiorondleiding te doen is. Voor de kinderen spannender zijn wellicht het kasteel en oude kalkovens.
- La Nocle Maulaix: 19 km retour. Daar is een leuk meer waar in gezwommen, gevist en er kan gewandeld worden. In het plaatsje is een café restaurant.
- St. Seine (14 km retour): een mooie landelijke fietstocht langs bossen en weiden waar de witte Charolais koeien grazen. In het dorpje is een gezellig plein en een barretje/ restaurantje/ pizzeria voor een leuke lunchpauze.
- Vanuit Satenot is het niet al te ver naar het leuke stadje Luzy, voor een wandeling, terrasje en boodschappen. In het bos achter de camping is ook een leuke rondwandeling te maken.

Overnachting in Ternant, Camping Chateau de Satenot.

dag 8 

Einde van het arrangement. Uitruimen en netjes achterlaten van de tent en dan naar huis of verder naar een volgende camping of arrangement

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nog een weekje te relaxen op camping Domaine du Bourg in één van onze luxe safaritenten. Te voet of met de auto is er nog genoeg in de omgeving te zien richting Moulins, de rivier de Allier en de stad Nevers, afgewisseld met enkele rustige dagen.

 

Prijzen 2018

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
Prijs Middenseizoen 580 645 710 775 840
Prijs Hoogseizoen 830 895 960 1025 1090

Boekingskosten bedragen 19,50 Euro per boeking. Wanneer u een combinatie-arrangement boekt betaalt u slechts eenmaal de boekingskosten.

 

Startdagen 2018

juni 24
juli

1, 8, 15, 22, 29

augustus

5, 12, 19, 26

september

2


Lodge in de Betuwe                               -

In Buurmalsen, het hart van de Betuwe, 
staat een hooiberg omgetoverd tot een sfeervol vakantieverblijf.
Gelegen in een hoogstamboomgaard
en met een prachtig zwembad

Meer informatie