De omgeving Auvergne

Drie fietsdagtochten door de Allier en de Puy de Dome
In het noordelijke deel van de Auvergne ligt het prachtige district de Allier, een van de meest afwisselende en mooiste streken van Frankrijk. De heuvels en de bergen zijn van oorsprong vulkanisch gebergte, dat in diverse gradaties is afgesleten. Een gebied wat zeer geschikt is voor vele vormen van recreatie en ontspanning en mede om die reden zeer geschikt is om met kinderen te bezoeken.  


 In de omgeving ligt de Gorge de Sioule, een diep uitgeslepen kloof langs de rivier de Sioule.
Dit is goed te combineren met een bezoek aan het 13e eeuws Chateau de Chouvigny dat 80 meter boven de rivier uitstekend.
Een prachtige kanotocht; zeker voor kinderen geschikt.
Vissen op forel en heerlijk afkoelen in het zacht stromende water.
Franse stadjes bezoeken als Hérrison en Bourbon lArchambault met beide prachtige en te bezichtigen ruïnes van kastelen. Authentieke stadjes met thermale baden als Néris les Bains en Vichy, middeleeuwse dorpjes als Charoux.
Bezoekjes aan de vele rommelmarkten, de dorpsfeesten meemaken, de bric á brac en brocantes bezoeken en er de leukste spullen opduiken.
De Auvergne is een streek met een prettige balans tussen natuur en cultuur, stadjes en verstrooid liggende en veelal verstilde dorpjes, de bossen, de bergen en dalen. Kortom: Frankrijk zoals Frankrijk bedoeld is.  

 

 

Camping Les Suchères, Puy de Dôme

In het midden van de Combrailles, Puy de Dôme, ligt deze kleine plattelandscamping. Lekker beschut tussen hoge hagen en temidden van de weilanden met witte Charolais koeien en hun kalfjes. Met een beetje geluk organiseert de camping op uw rustdag een leuk evenement, zoals wild-water-kanoën, of een jeu-de-boules-, of tafeltenniswedstrijd. Ook is er een Petit Restaurant met een gezellig terrasje aanwezig; een vismeertje en een zwembad. U beschikt over een ruime kampeerplek en goed sanitair.


Lodge in de Betuwe                               -

In Buurmalsen, het hart van de Betuwe, 
staat een hooiberg omgetoverd tot een sfeervol vakantieverblijf.
Gelegen in een hoogstamboomgaard
en met een prachtig zwembad

Meer informatie