8-daagse fietsvakantie door de Auvergne

Fietsen en kamperen in gereedstaande tenten in de Auvergne
De fietstocht voert u door de Auvergne. De Auvergne is het oude hart van Frankrijk, daar waar het noorden overvloeit in het zuiden. De route gaat voornamelijk door het departement de Allier en een klein stukje door het departement de Puy de Dôme. De Allier is een uitstekend fietsgebied. Het is er heerlijk rustig, zowel wat verkeer als het aantal inwoners betreft. Het gebied is daarom zeer geschikt om er met kinderen te fietsen. De Puy de Dôme is zo mogelijk nog rustiger en heeft een paar kleine klimmetjes in de route zitten, als uitdaging. De drie dagroutes zijn zo samengesteld dat iedereen; volwassenen en kinderen, met een redelijke conditie en een fiets met voldoende versnellingen, de tocht kan volbrengen. U heeft per slot de hele dag de tijd én uw bagage wordt voor u vervoerd.  

8-daagse fietsvakantie in de Auvergne

8-daagse fietsvakantie door de Auvergne

reistype: 8-daagse vakantie met twee fietsdagen langs gereedstaande tenten
campings: Les Suchères (Puy de Dôme), Le Pontillard (Bellenaves), Tournesol (Chappes)
leeftijd: Alle leeftijden, vanaf 8 jaar, zelfstandig op de fiets, vanaf 4 jaar, op derdewiel aan de ouderfiets.
aantal: Maximaal zes personen per arrangement.


Het gebied waar u doorheen fietst is ongerept, bevat veel natuurschoon en heeft een zeer gevarieërd landschap dat natuur- en rustzoeker bijzonder zal aanspreken. Al fietsend gaat u over landelijke weggetjes, komt u door kleine dorpjes met vaak een gezellig cafeetje en aanlokkelijk terrrasje. In de bossen, heidevelden en langs vele meertjes en rivieren vindt u geschikte picknickplekken. Eenmaal aangekomen op uw volgende bestemming wacht u altijd een warm onthaal van de campingeigenaren, een comfortabele tent op een mooie plek en desgewenst een heerlijke maaltijd.  


Deze fietstrektocht laat zich uitstekend combineren met een extra week in een standplaatstent op boerderijcamping: la Charviére. Van daaruit kunt u nog een van de vele fiets- en wandel- of kanotochten gaan maken in een straal van 30 kilometer en/of nog een aantal bezienswaardigheden gaan bezoeken. Of eindelijk dat mooie boek uitlezen. 

 

Van dag tot dag

dag 1 

Zondag aankomst op camping Sucheres als u fietsmateriaal huurt via ons, maar u kunt deze fietstrektocht ook op de andere camping starten met uw eigen fietsen. Op de camping staat de comfortabele 6 persoonstent voor u klaar. Bij aankomst kunt u zich melden bij de receptie. 

dag 2 

Maandag: Rustdag op camping Sucheres. De kaarten liggen voor u klaar om in de directe omgeving te wandelen of te fietsen. Leuke kanotochten zijn te maken in de Gorges de Sioule en op de Allier. U kunt kastelen bezoeken of door rustige pittoreske dorpjes slenteren. Charroux, 25 km hier vandaan is ook zeker een bezoekje waard; een van de mooiste dorpjes van Frankrijk, evenals Saint Pourcain, de bakermat van de Franse wijnen met een wijnmuseum.
Of u gaat fietsen naar Monestier (14 km), waar een terras is voor de lunch en daar heerlijk zwemmen in het meer. Op de camping wordt 's avonds een jeu de boules wedstrijd gehouden met pannekoeken. 

dag 3 

Dinsdag: Fietsdag van camping: Sucheres naar camping le Tournesol.
Hier wordt u hartelijk verwelkomt door de eigenaren Marcel en Els. 's Avonds is het Petit restaurant open voor afhaalmaaltijden, maar de andere dagen kunt u genieten op het terras of binnen van een fantastische maaltijd. In het dorp is auberge au Cochon Ventru waar u heerlijk kunt gaan eten.  

dag 4 

Woensdag: Rustdag op camping: Le Tournesol. Tounesol is een heerlijk rustig plekje in de Franse campagne. In de glooiende en heuvelachtige omgeving is het prachtig wandelen, fietsen, golfen en kanoën, maar is er ook een rijk cultureel verleden te ontdekken in de stadjes, kastelen en Romaanse kerken van de oude provincie Bourbonnais.  

dag 5 

Donderdag: Rustdag op camping: Les Suchères. Maar voor u ligt een fietsroute van ca. 40 km. klaar en ook een boekje met diverse wandelroutes.  

dag 6 

Vrijdag: Fietstocht van camping: Les Suchères naar camping: Tourensol (Chappes)

dag 7 

Zaterdag: Fietstocht van camping Tourensol naar camping Le Pontillard in Bellenaves.

dag 8 

Zondagochtend: Wisseldag naar het volgende arrangement of standplaatstent of vertrek naar huis.

prijzen 2018

  2 pers 3 pers 4 pers 5 pers 6 pers
Prijs Middenseizoen 580 645 710 775 840
Prijs Hoogseizoen 830 895 960 1025 1090

Boekingskosten bedragen 19,50 Euro per boeking. Wanneer u een combinatie-arrangement boekt betaalt u slechts eenmaal de boekingskosten.

startdagen 2018

   
juli  
augustus  
september  
Er wordt altijd op zondag gestart, om de drukke wegen naar uw bestemming zoveel mogelijk te vermijden.

Lodge in de Betuwe                               -

In Buurmalsen, het hart van de Betuwe, 
staat een hooiberg omgetoverd tot een sfeervol vakantieverblijf.
Gelegen in een hoogstamboomgaard
en met een prachtig zwembad

Meer informatie